FONTOS TUDNIVALÓK

Olvassa el a Gyakran Ismételt KérdéseketMire van szükségem egy autóbérléshez?


  1. Foglalási bizonylatra vagy visszaigazoló email-re, a foglalás véglegesítéséről.
  2. Az első vezető nevére szóló, bankkártyára, amit be tudunk terhelni a kaució összegével. Amennyiben ezt nem szeretné, úgy készpénzben is kifizetheti a kaució összegét.
  3. Minden vezetőnek rendelkeznie kell érvényes (sok esetben min. 24 hónapos) vezetői engedéllyel.
  4. Személyi igazolvány, lakcímkártya.
  5. Kaució letétbe helyezése, a bérlés megkezdése előtt, valamint a bérleti díj kifizetése.
  6. Útlevél, illetve egyéb, az autókölcsönző által kért személyazonosító okmány. (Nem magyar állampolgár esetén)

Hány évesnek kell lennem egy autóbérléshez?

Az autóbérlés feltétele, hogy 23 -65 közötti személy vegye igénybe az elsődleges szolgáltatást. Fiatalabb személy esetén kötelezően elvárt, hogy legalább 2 éves vezetői engedéllyel rendelkezzen. 

Foglalhatok egy bérautót valaki más számára is?

Igen, de ehhez a bérbevevő adataira lesz szükség. Illetve a bérbevevő jelen kell legyen az autó átadásánál és visszavételénél.

KI VEZETHETI A BÉRAUTÓT?

Alapesetben kizárólag a bérleti szerződésen megjelölt sofőrök vezethetik a bérautót. Ettől csak vészhelyzetben lehet eltérni, azonban ilyenkor utólag az autókölcsönzőt tájékoztatni kell a sofőrök személyéről. De a szerződésben díjmentesen több személyt is meg lehet jelölni sofőrként.

HOGYAN SZÁMOLJÁK AZ AUTÓBÉRLÉS IDŐTARTAMÁT?

Az autóbérlet időtartama alapesetben egy nap. Az autókölcsönzés szempontjából egy nap 24-27 órás időtartamot jelent.

1. A három óra többletet még egy napként számolunk el.

2. A három és a hat óra közötti többlet autóbérleti időért fél nap kerül felszámításra.

3. A hat órát meghaladó többlet felett már újabb napot számít fel a Rental Palace autókölcsönző.

Egy példa a fenti szabály alkalmazására autókölcsönzés során a gyakorlatban:A bérautó kiadási

időpontja délelőtt 11.00 óra

1. Ha a bérautó visszahozatala 14.00 óráig megtörténik, akkor ugyanannyi nappal számolunk,

mintha az autóbérlés 11.00 órakor véget ért volna.

2. Ha a bérautó leadása 14.00 és 17.00 óra között történik, akkor egy fél nap autóbérleti díj

felszámításra kerül.

3. Ha az autóbérlés 17.00 órakor ér véget, akkor már plusz egy nap autókölcsonzési díj kerül

felszámításra.

MIKOR FOGLALJÁK LE A KAUCIÓ ÖSSZEGÉT?

A kaució általában a bérautó átvételének napján,vagy ha a bérautó átadása munkaszüneti napra esik, úgy az azt megelőző utolsó munkanapon kerül lefoglalásra.

Kiszállítás esetében az átadást megelőző napon foglaljuk le az autókölcsönzéshez szükséges kauciót a korábban megadott kártyaadatok segítségével (amennyiben erre lehetőség van) Ha nincs akkor készpénzben az autó átadásánál kell a kauciót kifizetni. 

Fontos!

Amennyiben a kaució foglalása a nem tud megtörténni, úgy az autót nem áll módunkban átadni. Ebben az esetben a foglaló összege az ügyfél terhére felszámításra kerül. A foglaló a bérleti díj 10%-a minimum 5.000 Ft.

A KAUCIÓ ÖSSZEGÉT LEVONJÁK A KÁRTYÁRÓL?

10 napnál rövidebb időtartamú bérlet esetén nem. Ekkor csak annyi történik, hogy a kaucióból 100.000 Ft-ot külön foglalunk, és ezt a foglalást csak az autó visszaadását követően 30 nappal engedjük el (ennek oka az, hogy a különböző büntetések pl. parkolási bírság, gyorshajtás stb. később érkeznek meg). Amennyiben a kaució több mint 100.000 Ft akkor a kaució többi részét bankkártyán vagy hitelkártyán foglaljuk le (előengedélyezés). Ehhez a bérlet tervezett utolsó napjától számítva még legalább 2 hónapig érvényes bank-, vagy hitelkártyára van szükségünk. Ezt az összeget az autó visszaadásakor szabadítjuk fel.

10 napnál hosszabb, de 30 napnál rövidebb időtartamú bérlés esetén a kaucióból 100.000 Ft levonásra kerül, melyet az autó leadását követően 30 nappal fizetünk (utalunk) vissza a bérlő számára. A kaució többi része ugyanúgy, mint az előző esetben az autó leadásakor kerül felszabadításra.

30 napot meghaladó bérlet esetén a kaució teljes összege levonásra kerül. Ekkor 100.000 Ft az autó visszaadása után 30 nappal, a fennmaradó összeg pedig az autó leadásakor kerül visszafizetésre.

A KAUCIÓ ÖSSZEGÉNEK RAJTA KELL LENNIE A KÁRTYÁN?

A számlán levő pénz mennyiségének, vagy hitelkártya esetén a hitelkeretnek fedeznie kell az autókölcsönzéshez szükséges kaució mértékét.

Ha limit van a kártyán, akkor azt, az esetleges fennakadások elkerülése érdekében előzetesen meg kell emelni.

A kauciót készpénzben is ki lehet fizetni!!!

MIKOR ÉS HOGYAN KAPOM VISSZA EZT AZ ÖSSZEGET?

Az előengedélyezés megszüntetése után az összeg feloldásának átfutási ideje körülbelül 2-3 nap, a bankok egymás közti kommunikációjától függően.
Készpénz esetében, pedig az autó visszavételekor és ellenőrzésekor adjuk vissza. Amennyiben az autóban bármilyen amortizációt találunk, akkor a szerződésben megadott összegek az irányadóak.

MILYEN MÓDON TELJESÍTHETŐ A FOGLALÁSI DÍJ?

Teljesíthető készpénzben, átutalással, vagy a gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés érdekében a bank- ill. hitelkártya adatok megadásával.

A foglalási díj összege a bérleti időszak kezdetéhez képest 15 napot megelőzően a bérleti díj 30%-a, de minimum 10 000 Ft.

A bérleti időszakot megelőző 15 napon belül történő foglalás esetén a teljes bérleti díj foglalási díjnak minősül.

A bankkártyáról a következő adatok szükségesek: A bankszámla sorszáma (4*4 számjegy), a kártya érvényességi dátuma, illetve a cv2 kód (mely általában a kártya hátlapján az aláírási csíkon található háromjegyű szám). A bérleti igény törlése esetén a foglalási díj összegét nem áll módunkban visszafizetni. Azonban a befizetett foglalási díj két évig rendelkezésre áll, és lebérelhető (csökkentve a 10.000 Ft adminisztrációs költséggel).

KÜLFÖLDRE KI LEHET VINNI A BÉRAUTÓT?

Igen, a bérautó az Európai Unió országaiban szabadon használható.

MIKOR KELL KIFIZETNI A BÉRLETI DIJAT?

A bérleti díjat minden esetben az autóbérlés kezdetéig ki kell fizetni.

Legkésőbb a bérautó átvételének napján, mely teljesíthető készpénzben, átutalással vagy bankkártyával. Fontos! Átutalással történő fizetés esetén a bérleti díjnak a bérleti időszak megkezdése előtt meg kell jelennie a Rental Palace autókölcsönző bankszámláján.

TARTALMAZZA-E A BÉRLETI DÍJ AZ AUTÓPÁLYA-HASZNÁLAT DÍJÁT?

Igen, a bérleti díjaink tartalmazzák ezeket a díjakat, de csak Magyarországon.

TARTALMAZZA-E A BÉRLETI DÍJ A PARKOLÁSOK DÍJÁT?

Nem, a bérleti díjaink nem tartalmazzák ezeket a díjakat.

MIT JELENT A "FULL CASCO" KIFEJEZÉS?

Alapesetben a casco jellegű károk rendezésénél a bérlő felelőssége 10%, minimum 100.000 Ft. Ez abban az esetben érvényes, ha a jármű vezetője a felelős, vagy ha nem vonható be a kártérítésbe az aki a kárt okozta. (pl. nincs meg a károkozó, vagy nem volt érvényes kötelező biztosítása stb.). A "Full casco" szolgáltatást a bérlői igények kényszerítették ki. Lényege, hogy egy bizonyos napi felárért az autókölcsönző vállalja azt a kockázatot, hogy egy káresemény e tekintetében az autón keletkezett sérülések javítási költségét (ill. azok önrészét) nem térítteti meg a bérlővel. Fontos! A "Full casco" egy káreseményre érvényes, és nem vonatkozik lopásra, és totálkárra. Ezekben az esetekben a kaució teljes összege továbbra is levonásra kerül.

METTŐL-MEDDIG LEHET ÁTVENNI, ILLETVE LEADNI A BÉRAUTÓT?

A bérautó hétköznapokon 9:00 és 17.00 óra között vehető át többletköltség nélkül a Rental Palace ügyfélszolgálatán, illetve kérés esetén az Önnel egyeztetett helyszínre visszük az autót és ott azonnal átveheti.. Amennyiben munkaidőn kívül kívánja átvenni illetve leadni a bérautót úgy a munkaidőn túli irodanyitásért többlet költséget számolunk fel. Az irodanyitás díjairól a kiegészítő szolgáltatások menüpont alatt tájékozódhat.

A BUDAPEST LISZT FERENC REPÜLŐTÉREN IS ÁT LEHET VENNI AZ AUTÓT?

A Rental Palace munkatársa természetesen kiszállítja az adott terminál érkező oldalára a lefoglalt bérautót.

A könnyebb felismerhetőség érdekében egy, a bérlő nevével ellátott "táblával" fogja várni az ügyfelet. Természetesen az autóbérlés végén a repülőtéri visszaadás is lehetséges. A kiszállítás díjairól részletes tájékoztatást a kiegészítő szolgáltatások oldalon kaphat. Kérem, amennyiben repülőtéri kiszállítást kér, adja meg a repülőgépe járatszámát. Ez lehetőséget ad a Rental Palace autókölcsönző munkatársának arra, hogy tájékozódhasson az esetleges késésekről..

ELŐFORDULHAT, HOGY NEM AZ ÁLTALAM RENDELT TÍPUSÚ AUTÓT KAPOM?

A Rental Palace autókölcsönző munkatársai törekednek arra, hogy lehetőség szerint a megrendelt típust adják át.

Előfordulhatnak azonban olyan esetek, amikor ettől el kell térniük (káresemény, lopás). Ilyen esetekben azonban a helyettesítő bérautó legalább ugyanolyan, vagy magasabb kategóriájú lesz, mint az eredeti bérautó.

Természetesen a bérleti díj változatlan marad. A változásról a Rental Palace autókölcsönző munkatársai minden esetben értesítik az ügyfelet, és ha van rá lehetőség, akkor több alternatívát kínálnak fel.

HOSSZABBÍTÁS ESETÉN MIKOR KELL KIFIZETNI A BÉRLETI DÍJAT?

Csak abban az esetben kell a hosszabbított napokra előre rendezni a bérleti díjast, ha a hosszabbítás meghaladja az 5 napot.

Rövidebb időtartamú hosszabbítás esetén elegendő a bérleti időszak végén kifizetni a különbözetet.

MI TÖRTÉNIK, HA ELőBB KELL VISSZAADNOM A BÉRAUTÓT?

A Rental Palace autókölcsönző ezeket a kedvező árakat csak úgy tudja tartani, hogy a bérautókat nagy kihasználtsággal üzemelteti. Ebből következően sokszor az előzetes foglalások miatt nem tudunk kiszolgálni ügyfeleket. A fentiek miatt vezettük be azt a rendszert, hogy amennyiben az ügyfél a bérleti szerződés lejárata előtt kívánja visszaadni az autót, annak a bérleti díját nem térítjük vissza. Természetesen ez az összeg nem veszhet el az ügyfél számára, ezért a bérleti időszakot követő két éven belül a kifizetett, de le nem bérelt díj "lebérelhető" (csökkentve az 5.000 Ft adminisztrációs költséggel).

Tehát az ügyfél "folyószámláján" ez az összeg rendelkezésre áll, egy későbbi időpontban ez az összeg felhasználható.

MI TÖRTÉNIK, HA ELLOPJÁK AZ AUTÓT?

Magyarországon a totálkár kifizetésekor a biztosítók olyan alacsony bázis értékkel, és olyan nagy mértékű avulással számolnak, hogy sokszor a kifizetett kártérítés összege nem haladja meg a jármű valós piaci értékének 50%-át.

Ebből a sajnálatos magyarországi biztosítási gyakorlatból következően, lopás esetében a Rental Palace autókölcsönző az ügyféltől a teljes kaució összegét levonja.

SZÜKSÉGES-E NEMZETKÖZI JOGOSÍTVÁNY AZ AUTÓBÉRLÉSHEZ?

Nemzetközi jogosítványra az Európai Unió tagállamain kívül a következő országokból nem szükségesek: Bahama Szigetek, Bahrain, Belorusz, Brazília, Bulgária, Dél-Afrikai Köztársaság, Elefántcsont-part, Észtország, Finnország, Franciaország, Fülöp-szigetek, Guayana, Horvátország, Irán, Izrael, Jugoszlávia, Közép-Afrikai Köztársaság, Kuba, Kuvait, Macedónia, Marokkó, Moldova, Monaco, Niger, Norvégia, Orosz Föderáció, Pakisztán, San Marino, Svájc,Seychelle-szigetek, Szenegál, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Uruguay, Zaire, Zimbabwe..